HEJCEI EMLÉKTÚRA

Bizonyára többen emlékeznek, hogy 2006. januárjában egy szlovák katonai repülőgép NATO-misszióból hazafelé Kassa megközelítése közben, eddig ismeretlen okok miatt letért a légifolyosóról, és a Hejce fölött található, 755 méteres Borsó-hegynek ütközött. A repülőn lévő 43 fő közül mindössze egy ember élte túl a balesetet. A hegy tetején létrehoztak egy emlékhelyet, amely látogatható mindenki számára.

Egyesületünk 2024. március 2-án, szombaton gyalogtúrát szervez, érintve a Borsó-hegyet.

A túraterv a következő:

Autóbusszal elmegyünk Hejcére, ahol a falu központjában lévő emlékművet megtekintjük, majd megkezdjük gyalogtúránkat a Borsó-hegyre. Itt egy rövid tájékoztatót tartok a balesetről, körülményeiről, majd az emlékhelyet meg lehet tekinteni. A hegyen a fejfák úgy vannak elhelyezve, ahogyan a gépen ültek az áldozatok.

Ezt követően Telkibánya felé vesszük az irányt, ahol az erdőben található Pálos kolostor romjait megtekintjük, majd Telkibányán zárjuk túránkat. Itt lesz lehetőség enni, aki szeretne. Ezt követően indulunk haza bérelt buszunkkal.

Táv: 15 km.

Utazás: bérelt autóbussszal Debrecenből. Útközben fel lehet szállni Debrecen-Nyíregyháza-Tokaj-Hejce útvonalat érintő településeken.

Részvételi költség:

10.000 Ft/fő, amely tartalmazza a bérelt busz költségét, sofőr napi díját.

Jelentkezési határidő: 2024. február 25.

A jelentkezést követően küldöm a részleteket!

A létszám limitált.

Jelentkezni az alábbi felületen lehet: